skupinska

Občutek pripadnosti in opore

Skupinska psihoterapija je vrsta terapije, ki poteka v skupini, ki šteje od 6 do 12 udeležencev. Skupinska psihoterapija pri nas poteka enkrat tedensko po tri ure v prostorih prihoterapevtskega centra na Neratova 4, Maribor. Vodi jo psihoterapevt, ki vzpodbuja komunikacijo in razkrivanje težav skupini, seveda pa je potreben določen čas, da se vzpostavi zaupanje.

Skupina nudi čustveno oporo v težkih trenutkih ter deli veselje ob veselih situacijah v življenju. Namenjena je vsem, ki so večkrat razočarani nad ljudmi, pogosto prihajajo v konflikte z drugimi ljudmi, imajo težave z nizko samopodobo, težave s socialnim vključevanjem, osamljenostjo ter si želijo živeti kvalitetnejše in polnejše življenje. Take stiske lahko izzovejo napade tesnobe, panične napade, kronično utrujenost ali izgubo volje do življenja ter nezainteresiranost.

 

V skupini lahko predelamo naša občutja, vzorce, ki so za nas škodljivi in imamo možnost slišati, kako nas drugi člani skupine vidijo in doživljajo. Lažje se je spopadati s težavami, če nisi sam.

 

Če se vam zdi, da boste pred skupino težko govorili, vzemite to kot izziv. Nihče ne pričakuje od vas, da boste razkrivali več, kot si boste v tistem trenutku želeli. Skupinska terapija nudi občutek pripadnosti in opore ter temelji na načelu zaupnosti. Če za skupinsko psihoterapijo še niste pripravljeni, vam priporočamo individualno psihoterapijo.

Pošlji povpraševanje

Ali ste se znašli v situaciji, ko potrebujete pomoč, da premagate notranjo stisko, razrešite osebne, partnerske ali družinske težave? Imate kakšno vprašanje? Brez zadržkov pošljite povpraševanje in kmalu boste prejeli odgovor.

Ponujamo vam tudi 20-minutno brezplačno individualno svetovanje.

    Želim prejemati novice in vabila na dogodke po elektronski pošti