partnerska

Zgraditi kvaliteten partnerski odnos ni enostavno.

Ljudje se zaljubimo v ‘sliko idealnega partnerja’, katera pa v odnosu, ko vedno bolje spoznavamo partnerja, bledi. Začenjajo se pojavljati nesoglasja v zvezi, dobimo občutek, da nas partner ne razume, da nas ne sliši, ne najdemo skupnega jezika, začnemo sumiti v partnerjevo zvestobo, prepiri vodijo do nasilja, razmišljamo o ločitvi ali ne najdemo skupnega jezika pri vzgoji otrok.

Ljudje smo lahko zelo uspešni tudi kot individuumi, vendar šele v odnosu z drugimi ljudmi lahko dobimo globljo in širšo vrednost. Kvaliteten partnerski odnos je želja večine nas. A zgraditi kvaliteten partnerski odnos ni enostavno.

 

Vsak posameznik prinese v odnos lastnosti, ki jih je pridobil v matični družini, v prejšnjih partnerskih odnosih in drugih življenjskih izkušnjah.

 

Partnerska terapija omogoča, da z uporabo različnih tehnik in psihoterapevtskih intervencij geštalt terapije, transakcijske analize in imago terapije zgradite kvalitetnejši partnerski odnos, ki temelji na dialogu, aktivnem poslušanju, razumevanju partnerja, priznavanja njegovih pozitivnih kot tudi negativnih lastnosti. Pogovor v varnem okolju vam lahko da drugačen, nov, iz večih vidikov osvetljen pogled tako na problem kot na partnerja.

Pomagamo vam tudi, če ugotovite, da sta si s partnerjem tako različna, da je za oba bolje, da se razideta. S svetovalno pomočjo terapevta vzpostavite komunikacijo, ki bo pripomogla, da bo ločitev za vas in vaše otroke čim manj boleča. Pogosto se pojavljajo težave pri delitvi starševskih vlog in vzpostavitvi odnosa z namenom ostati funkcionalen starš in bivši partner.

Pošlji povpraševanje

Ali ste se znašli v situaciji, ko potrebujete pomoč, da premagate notranjo stisko, razrešite osebne, partnerske ali družinske težave? Imate kakšno vprašanje? Brez zadržkov pošljite povpraševanje in kmalu boste prejeli odgovor.

Ponujamo vam tudi 20-minutno brezplačno individualno svetovanje.

    Želim prejemati novice in vabila na dogodke po elektronski pošti